Skip to main content

Ce jucarii sunt bune pentru copilul meu?

Ce jucarii sunt bune pentru copilul meu? Sau de ce nu: pentru copiii mei?
O mare atentie trebuie avuta asupra jucariilor cu care copilasii isi petrec mare parte a copilariei lor. Desi mai toate jucariile de pe piata par inofensive, in timp efectele unor jucarii imporprii sunt devastatoare.
Recomandare:

baietei:
bune: jucarii de plastic sau lemn, diferite scule si unelete, animale de tot felul, masini,
rele: pistoale, pusi, sabii, tot felul de arme, papusi, etc.
fetite:
bune: papusi cu zane, bebelusi, animalute, jucarii de gaiti (bucatarie), etc.
rele: masini, avioane, arme, soldati, etc.
Jucariile sunt eductive
Fara sa ne dam seama, in primii 7 ani (7 ani de acasa, educatia despre care vorbesc multi psihologi – nu este cazul acestui articol) dar si in urmatorii, se traseaza in linii mari dar extrem de importante, viitorul caracter al copilului. Iar jucariile il modeleaza.
Din totdeauna societatea omeneasca a fost formata din familii, familii ce adunate formau o comuna – oras, si tot asa. Dar baza societatii, a civilizatiei si de ce nu, chiar a existentei umane este data de familie. Celula de baza a societatii – familia- este cea care decide viitorul speciei umane.
Familia
Familia este formata din Barbat si Femeie. Si mai apoi copiii. In cadrul unei familii fiecare membru are un rol al sau bine definit.
Femeia: Copiii se nasc cu instinctul de a fi langa mama, la pieptul mamei, de aceia rolul de mama revine femeii. Ea este cea care trebuie sa dea nastere la copii, sa ii creasca, sa ii educe, sa aiba grija de cele de pe langa casa.
Barbatul: Barbatul este cel ce trebuie sa asigure cele trebuincioase in casa, sa se ocupe de siguranta familiei, de drumurile lungi pentru diverse aprovizionari, etc.
In zilele noatre aceste valori banale si simple dar extrem de viatale pentru existenta familei, s-au denaturat. Exista barbati ce viseaza sa fie femei si exista femei ce vieaza sa devina barbati. O schimbare de valori, o schimbare ce nu poate fi doar capodopera manipularilor zilnice din media. Ci cauzata de educatia primilor 7 ani de acasa. Iar in cei 7 ani jucariile copiilor au un rol extrem de important.
Normalitate
Daca o fetita se va juca mai mereu cu trenulete, cu pistoale, cu masinute, cu unelte de gradina, etc in detrimentul jucariilor specifice sexului sau: papusi, lenjerie, bucatarie, etc, fetita va creste fiind atrasa de  activitati specifice barbatilor. Si asta pentru ca in cea mai mare parte a timpului ei de copila asta a facut.
La fel si in cazul baieteilor. Un baietel ce se joaca cu papusile va avea de suferit mai tarziu, cand se va vedea mai mult atras de lucrurile femeiesti.
Sa nu creada cineva ca pastrand normalitatea este misogin, sau ca se vrea a se mentine femeia la cratita. In nici un caz, dar trebuie vazuta toata imaginea de ansamblu pentru a lua decizia corecta. Familia este baza. Familia are niste reguli, regului genetice implantate in ADN-ul fiecarui barbat si femeie din lumea asta. Schimband normalitatea schimbam binele in haos.

Comments

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.