Skip to main content

Este permis unui crestin sa consume bauturi alcoolice?

Crestinii au un anumit stil de viata. Nu toti crestinii, caci multi dintre cei ce se numesc crestini nu sunt cu adevarat credinciosi – o padure cu uscatura, multa uscatura. Si in acest caz, articolul de fata nu este pentru cei ce se numesc crestini, ci pentru cei ce vor sa fie crestini adevarati.

In Biblie sunt enumerate cateva cazuri de permisiune a consumului de alcool, unele datorate unor boli, altele la o nunta – cazul este de discutat, caci se presupune ca vinul era un must, si alte cateva simple. Multi crestini se leaga si de fapt isi leaga alegerea de a consuma alcool, prin cuvintele Sf. Apostol Petru, datorita visului sau:
Fapte cap. 10
 …….  9. A doua zi, cand erau pe drum si se apropiau de cetate, Petru s-a suit sa se roage pe acoperisul casei, pe la ceasul al saselea. 
10. L-a ajuns foamea si a vrut sa manance. Pe cand ii pregateau mancarea, a cazut intr-o rapire sufleteasca. 
11. A vazut cerul deschis si un vas ca o fata de masa mare, legata cu cele patru colturi, coborandu-se si slobozindu-se in jos pe pamant. 
12. In ea se aflau tot felul de dobitoace cu patru picioare si taratoare de pe pamant si pasarile cerului. 
13. Si un glas i-a zis: “Petre, scoala-te, taie si mananca. 
14. “Nicidecum, Doamne”, a raspuns Petru. “Caci niciodata n-am mancat ceva spurcat sau necurat.” 
15. Si glasul i-a zis iarasi a doua oara: “Ce a curatat Dumnezeu, sa nu numesti spurcat.” 
16. Lucrul acesta s-a facut de trei ori, si indata dupa aceea vasul a fost ridicat iarasi la cer.  …..
Intelgand de aici ca nu tot ce poarta numele de spurcat este si spurcat, ne putem lega si de cuvintele Mantuitorului:
Nu ce intra in gura spurca pe om; ci ce iese din gura, aceea spurca pe om.” (Mat.15:11)
Astfel cu Biblia pe masa ne putem rataci. Daca in primul citat s-ar parea ca putem manca orice misca, in al doilea putem trage concluzia aparent logica conform careia putem introduce orice in gura, si nu vom fi spurcati, deci si alcool.
Nimic mai gresit. Cum ar fi daca am introduce in gura cianura? Sau caca? Unde este logica?
Asa patim daca luam anumite texte din Biblie si vrem sa ne folosim de ele pentru a avea o acoperire in a face placerile nostre fara a fi mustrati de constiinta.
Biblia insa ne vorbeste in multe locuri despre faptul ca trupul nostru trebuie sa nu fie intinat de mancaruri rele sau bauturi alcoolice, si in general de tot ce ne face rau:
Nu stiti ca trupul vostru este Templul Duhului Sfant care locuieste in voi si pe care L-ati primit de la Dumnezeu? Si ca voi nu sunteti ai vostri? (1Cor.6:19)
Concluzie.
Crestineste, biblic, crestinul adevarat nu are voi sa consume alcool.

Comments

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.