Cauta

Wednesday, 14 October 2015

Marele Big-Bang stiintific

De zeci de ani in toate scolile publice si in majoritatea scolilor particulare se invata evolutionismul. Evolutionismul fiinde considerat stiinta autentica, si nelasandu-se loc de interpretare.  Totusi, dovezile in sprijinul acestei “stiinte” sunt incredil de susbtiri, iar cea mai mare parte a lor sunt simple speculatii, sa nu le zic fantezii.

Pentru cei cu adevarat interesati de acest subiect trebuie luat in calcul faptul ca o idee mica, fara nici un argument solid, este pusa ca piatra de temelie, iar de aici se construiesc noi ipoteze, argumentate stiintific. Insa daca baza nu este solida, restul nu mai are importanta, intocmai precum o casa cu trei etaje care insa nu are fundatie si nici stalpi de sustinere.
Se presupune, stiintific vorbind, ca acum 14 miliarde ani nu exista nimic. Doar o ‘ceva’ ca o minge de foc in care energia, spatial, material si timpul erau incatusate. Apoi ceva s-a intamplat, o explozie si … petrecandu-se o serie nemaipomenita de evenimente la o viteza extrem de mare a luat nastere universul. – normal ca totul are o explicatie ‘logica’ si ca nu exista o alta varianta.
Numai ca: De unde preovenea acea minge de foc? Ce a fost inainte de ea? Dar mai cu seama de a explodat? Si inca ceva: “de ce ar trebui sa acceptam aceasta teorie SF-istica pe post de stiinta?
Adevarul   Se intampla cateodata sa vrem sa stim daca cel acuzat este sau nu vinovat. In istoria proceselor din tribunalele lumii adesea judecatorilor nu prea le pasa de adevar, asa cum nici in zilele noastre Adevarul nu prea conteaza. Tot ce conteaza este felul in care avocatul prezinta ‘adevarul’ sau. Iar ca o paranteza legata de subiect, avocatii evolutiei si ai marelui Big-Bang sunt tare priceputi in ceea ce fac.  Numai ca, daca astazi as sta intr-o mare sala de judecata, cea mai mare si cea mai solemna din cate au existat vreodata si vor mai exista, as dori ca avocatii evolutionismului si ai teoriei Big-Bang sa ma convinga cu argumente solide, cu dovezi dincolo de orice dubiu. Dar nu cred ca vor reusi, de fapt sigur nu vor reusi.    Si asta pentru ca stiinta este extrem de schimbatoare, noi descoperiri stiintifice distrug teorii mai vechi, asa cum credea Charles Darwin ca ADN-ul uman este ceva simplu, cateva lii de cod, iar astazi, desi inca in stadiul de inceput, stiinta ne dovedeste ca ADN-ul uman este extrem de complicat, dincolo de orice imaginatie.   Sau poate cum cu ceva vreme in urma, unii oameni de stiinta aberau pe seama faptului ca barbatii se gandesc la sex la fiecare 7 secunde, o teorie preluata de toata lumea de stiinta, de toata media, numai ca cu trei saptamani in urma a fost infirmata stiintific, si iata inca un mit spulberat.

No comments:

Post a Comment

Comentariile spam, cele ce fac reclame sau cele ce aduc jigniri, instigari la violenta sau ura de rasa, si fara a ne limita la atat, tot ce nu este potrivit pentru un comentariu nu va fi aprobat.

Popular Posts