Skip to main content

Poveste de toamna

Sa intamplat, cum se intampla toamna de toamna, ca frunzele se ingalbenesc, si cad. Iar pomii raman goi si ofera senzatia de pustietate. Pasarile pleaca in tari mai calde, iar cele ratacite, ce inca mai asteapta o viza, vor pleca si ele in curand. Ramn pe pozitie, ca bravi strajeri doar pasaroii adaptati la vremea rece si mohorata.

Din departare vin zvonuri de raceala, de nori negri plini cu precipitatii. Doar ciripitul vrabiutelor mai lasa senzatiea ca viata merge inainte si dupa potop.


Florile au inchis de mult ferestrele spre lume, doar buruienile raman, ca mai mereu, ca in mai toate. Mirosul nu mai are parfun, noroc cu vremea rece, altfel s-ar simti damfurile afumate si invizibile ale actiuni unor fiinte ce stapanesc pamatul.

Se lasa seara. Frumusetea zilelor insorite a trecut, acum noptile tin mai mult, iar vietatile isi cheama puii mai devreme la adapost. Natura trebuie sa doarma, sa se odihneasca, si impreuna cu ea planeta sa respire un pic mai usurata. Destul ca toata vara cineva a deranjat-o, si o va face si anul viitor.

Dar pana atunci, va veni iarna, si inainte de asta, toamna. O toamna ce vine epuizata, si vrea sa doarma incet, lin, fara zgomot. Un peisaj frumos ce va lasa loc altuia, alb, imaculat.

Comments

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.