Skip to main content

Se pot castiga bani din agricultura?

In principiu se pot castiga bani din multe, din orice de altfel. Numai ca nimic nu este asa simplu precum pare. Daca ar fi simplu toata lumea ar fi bogata, sau in fine, nimeni nu ar mai fi sarac.

Ca orice alta activitate, agricultura are secretele ei si conditiile ei. Exista mai multe tipuri de agricultura in functie de locatie: in gradina proprie, in sere sau solare, pe camp. Si in functie de locatie trebuiesc respectate anumite reguli.


Daca luam ca exemplu o sera, avantajele vor fi mult mai mari datorita conditiilor prielnice, caci in sera plantele sunt protejate de vant, frig, canicula, ploi acide, etc. Insa costurile de executie si intretinere necesare unei sere, cat si irigarea plantelor intr-o sera costa destul de mult, iar profitul din primul an nu va acoperi chelutielile initiale.

De asemenea, intr-o sera nu se pot cultiva decat anumite soiuri de plante, plante al caror rod merita financiar a fi cultivate pe terenuri mici (ardei, rosii, etc). Daca vom cultiva porumb intr-o sera vom iesi pe pierdere, caci calculand profitul la final de sozon vom constata faptul ca nu a meritat investitia, nici munca depusa.
Dar indiferent de ce anume vom decide sa cultivam si in ce locatie, va trebui sa tinem cont de faptul ca produsele (marfa) nu se va vinde singura. Deci trebuie luat in calcul si o eventuala piata sau o firma ce cumpara en-gros.

Cel mai mare avantaj al muncii in agricultura (in sere sau pe terenuri proprii sau inchiriate – arendate) este dat de faptul ca nu exista sefi, singurul sef fiind cel ce munceste. Si se pare ca tot mai multi oameni doresc independenta.

  Chiar daca intr-un an preturile la produsele agricole este mai mic, in altul poate fi mai mare. Insa intotdeauna agricultura va functiona, si asta pentru ca toti oamenii trebuie sa manance ceva.

Comments

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.