Skip to main content

Cei 7 ani de acasa

Primii 7 ani din viata unui copil sunt cei mai importanti, cea mai importanta perioada a vietii lor in care se dezvolta si se traseaza caracterul.


Cei 7 ani de acasa nu inseamna educatie scolara facuta de parinti, ca si cand daca un parinte s-ar ocupa tot timpul de copil/copii ei ar devenii niste genii. Felul in care parintele sau parintii se poarta, atat intre ei cat si in relatiile cu altii, felul in care merg, se imbraca, vorbesc, mananca, se comporta in diferite ocazii … totul este observat de copil/copii si copiat la scara mai mica sau mai mare.

Putem vorbi dar despre cei 7 ani de acasa ca fiind sub influenta totala a exemplului parintesc = puterea exemplului. Aceasta fiind cea mai inalta forma de edcucatie posibila.

Spunem despre un om ca nu are cei 7 ani de acasa atunci cand acest om este badaran, grosolan, necioplit, nesimtit, etc., atribuindu-i diferite epitete negative ce i se potrivesc. La polul opus, un om civilizat, in banca lui, politicos, inimos, respectuos, de caracter, este numit ca avand cei 7 ani de acasa.

Iata deci cum caracterul unui om vorbeste singur despre cei 7 ani de acasa sau despre lipsa lor.

Educatia primilor ani de viata, a primilor 7 in mod special, atunci cand orice copil invata prin cea mai simpla metoda: urmarire si copiere, reprezinta si perioada in care viitoarele porniri ale copilului si ulterior adultului sunt conturate.
Un copil crescut intr-o familie buna va avea mai multe sanse de a fi un om de caracter, cu 7 ani de acasa, decat un copil crescut intr-un mediu neadecvat, de exemplu: intr-o familie unde violenta este prezenta zilnic.

Comments

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.