Skip to main content

Exista iarba fiarelor?

Controversata planta Iarba Fiarelor, un mit venit din vechime, a trezit interesul multor curiosi. Exista multe legende referitoare la aceasta planta, insa nici macar una nu este plauzibila dincolo de orice dubiu, nimeni negasind planta.

Unii considera ca ariciul o poate gasi, si pentru asta este necesar sa incuie puii de arici intr-o cusca si femela arici sa fie despartita de ei, astfel ea va cauta iarba fiarelor, va deshide astfel cusca si va avea iarasi puii langa ea.
Altii considera ca acolo unde plugul se rupe fara motiv, acolo este iarba fiarelor. Altii considera altceva.
Legende despre iarba fiarelor nu avem doar din Romania ci si mai toata Europa si Orientul Mijlociu. Unii considera ca este ceva demonic, altii un miracol, altii nu stiu ce sa creada.
In principiu credinta este ceva bun, daca ne referim prin ea la divinitate, insa a accepta orice legenda si traditie populara ca avand un sambure de adevar, nu este chiar bine, multe legende sebat cap in cap, altele sunt de-a dreptul ridicole, fara sens si fara pic de logica.
Unde se gaseste Iarba Fiarelor?in imaginatia oamenilor.
Este iarba fiarelor ceva real? Nu. Nu exista dovezi ale existentei acesteti plante, si al nici unei plante cu proprietati asemanatoare. Chiar daca ar exista o planta care intr-un interval de timp scurt pusa pe o bucata de fier ar oxida fierul pana la a il distruge, tot nu se confirma legenda, pentru ca legenda exsitentei Ierbii Fiarelor spune ca iarba poate descuia, nu distruge.

Comments

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.