Cauta

Monday, 21 December 2015

Sunt autistii bolnavi psihic?

Sunt autistii bolnavi psihic?
Se poate spune si asa. Insa Autismul nu se manifesta la fel la toti oamenii. Exista autisti care nu pot trai fara un insotitor, dar exista si autisti ce pot fi genii pe un anume domeniu (gen matematica, fizica, filozofie).

In toate cazurile insa autistii au un temperament flegmatic-melancolic, aproape niciodata sanguini. De multe ori autismul poate fi confundat cu introvertirea sau timiditatea.
Despre Autism s-au scris milioane de pagini pe internet, insa prea putini au fost cei care au vazut si o latura pozitiva in Autism, si anume faptul ca lumea noastra datoreaza enorm de mult unor autisti. Pentru ca cei mai mari savanti ai lumii au suferit in majoritatea lor de o forma mai slaba sau mai complexa a Autismului.
Cineva atragea atentia asupra faptului ca in viata un om nu le poate avea pe toate. Foarte adevarat. Caci fiind geniu in matematica, si in loc de un lung sir de cifre sa vezi o imagine sau mai multe, cu siguranta ca nu se poate vorbi de tiparele normale ale mintii, ci de o variatie, in multe cazuri Autism.  Totusi, privind din situatia unui om “normal”, autistii, fie ei genii sau retardati, sunt altfel decat majoritatea, si deci cel putin ciudati, daca nu bolnavi.

No comments:

Post a Comment

Comentariile spam, cele ce fac reclame sau cele ce aduc jigniri, instigari la violenta sau ura de rasa, si fara a ne limita la atat, tot ce nu este potrivit pentru un comentariu nu va fi aprobat.

Popular Posts