Cauta

Sunday, 14 May 2017

Câteodată dezamăgirile ne fac mai puternici

Există cineva care să nu fi fost dezamăgit? Posibil nu.
Dezamăgirile sunt parte a vieții noastre, unele pot fi trecute cu vederea, altele ne sâcâie o perioadă, iar altele pur și simplu ne aruncă în depresie.

Trădarea unei persoane pe care am considerat-o parte a familiei său a cercului nostru restrâns de prieteni, la fel și decepția primei iubiri, nu sunt simple dezamăgiri, ci răni adânci în sufletul nostru. Și cu cât am iubit sau ținut mai mult la persoana pe care indiferent de motiv am pierdut-o, cu atât rănile din suflet sunt mai adânci.
Vindecarea sufletului necesită timp, și în funcție de fiecare individ poate fi vorba de ani de zile sau în anumite cazuri zeci de ani.
Cel mai important lucru însă este că mai devreme sau mai târziu vindecarea se va produce, durerea pricinuită de dezamăgire ne face mai puternici, și după un timp, când vom fi aproape vindecați vom găsi iarăși puterea să iubim și să avem încredere în alți oameni.
Frumos ar fi fost ca lucrurile să se desfășoare după agenda noastră, însă inevitabilul adesea se întâmplă. Și nu avem soluție, decât să lăsăm timpul să vindece și să ierte. Și având această experiență negativă să încercăm să înțelegem pe toți cei care trec prin ce am trecut noi.
De reținut faptul că după un timp vom fi vindecați. Totuși drumul pană acolo va fi greu, foarte greu. Încercând, chinuindu-ne, să fim zilnic optimiști, încercând să găsim micile bucurii ale vieții în lucrurile banale, și fiind siguri că intr-o zi, cândva, tutul va fi bine, vom reuși.

No comments:

Post a Comment

Comentariile spam, cele ce fac reclame sau cele ce aduc jigniri, instigari la violenta sau ura de rasa, si fara a ne limita la atat, tot ce nu este potrivit pentru un comentariu nu va fi aprobat.

Popular Posts