Skip to main content

Ce este o țară, un stat?

O țară este o lume mai mică.
Lumea din punct de vedere geografic se împarte în:
  • Continente
  • Țări
  • Orașe
  • Sate

Țările lumii în ordinea alfabetică: A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P, R, S, T, U, V, W, Z, Q.

Aproape toate țările lumii au granițe, chiar și țările Uniunii Europene unde deși trecerea este liberă între cetățenii Uniunii granițele tot există. Și asta pentru că o țară este delimitată de alte țări prin granițe.

De regulă țările au conducere proprie, moneda lor, limba și cultura lor
. De asemenea cele mai multe țări au propria lor armată.

Între țări de regulă există relații diplomatice și strânse legături economice. 
Dar de asemenea între două sau mai multe țări pot apărea conflicte militare, sau de altă natură gen economice.

Fiecare țară are bogății naturale mai multe sau mai puține. Unele țări știu să își fructifice avuțiile naturale pe când alte țări nu știu, sau companii străine au deja stăpânire peste ele.

În globalismul actual încă mai există în multe țări ale lumii patriotismul. Oamenii prin patriotism își iubesc țara, istoria și cultura.

În istorie foarte multe războaie au fost purtate pentru Independența națională. De aceea libertatea și suveranitatea unei țări este foarte importantă.


Comments

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.