Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2019

Este încălzirea globală motiv de panică?

De ani de zile specialiștii atrag atenția asupra fenomenului numit încălzirea globală Există însă multe voci care susțin faptul că lucrurile nu sunt deloc grave și că este normal ca la anumite perioade de timp clima să oscileze de la cald la rece și invers , însă păstrându-se în parametrii viabili și propice vieții. Citește și:  cum distrugi teoria conspirației 14  milimetri în 40 de ani Specialiștii susțin ( sursa scientificamerican.com ) că în ultimii 40 de ani nivelul mării s-a ridicat cu 14 milimetri. Unii oameni cu gândire critică ar putea întreba cum s-au calculat acești 14 milimetri, dar pentru restul populației 14 milimetri în 40 de ani nu este ceva îngrijorator. Doar savanții sunt speriați de aceste cifre. Este deci încălzirea globală motiv de panică? Răspunsul este Nu. În nici un caz.

Războiul Rece

Ce a fost Războiul Rece? Sursa foto: Independent.org Războiul Rece - scurte informații Războiul Rece 1947-1991 a luat naștere după Al Doilea Război Mondial. Nu a fost un război cu soldați la sol sau cu rachete trimise peste orașe și țări. Războiul Rece a fost un război ideologic și politic, un război ce a angrenat aproape toată planeta, un război mediatic (propagandă), tehnologic, psihologic. Cele două ideologii se excludeau reciproc, ele fiind precum apa și focul. Cele două tabere au fost: Comuniștii care susțineau utopia egalității - URSS și aliații printre care și România ( cortina de fier ) Capitaliștii care susțineau concurența și economia de piață - Statele Unite ale Americii și aliații lor.

Ce țări au făcut parte din cortina de fier?

Cortina de fier este o expresie ce desemna în timpul războiului rece granița între țările comuniste supuse URSS și celelalte țări. Listă țări comuniste supuse URSS: Albania, Cehoslovacia, R.D.G. (Germania de Est), Republica Populară Bulgaria, Republica Populară Polonă, Republica Socialistă România ,  RepublicaPopulară Ungară, Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste.