Skip to main content

De ce este bine sa fierbem cartofii in coaja?

Coaja este extraordinar de importanta in cazul legumelor si fructelor. Sa luam exemplul unui mar: daca il vom decoji, in maxim o jumatate de ora incepe sa se inegreasca. Fara a il decoji, marul isi pastreaza
integritatea si luni de zile. La fel si cartoful, cartoful decojit incepe sa ne inegreasca repede. De ce? Pentru ca incepe procesul de oxidare.
Fierband cartofii in coaja cele mai multe substante nutritive nu se vor distruge. O alta regula destul de importanta este: sa ii fierbem la foc mic.

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.