Cauta

Friday, 23 January 2015

Exista suparare fara motiv?Traim intr-o lume guvernata de o lege: CAUZA SI EFECT. Si chiar daca exista momente in care nu vedem nici un motiv logic sau ilogic pentru o anumita actiune,( in cazul de fata supararea), motivul exista cu siguranta.

Noi vedem si simtim faptul ca o alta persoana s-a suparat pe noi. Calculam repede si decidem: nu avea nici un motiv!


Totusi, un motiv exista. Fie motivul suntem noi, sau ceva ce am facut noi cu sau fara intentie, poate fara a realiza acest lucru, sau motivul poate fi extern, independent de noi, poate chiar independent de tot ce se intampla in jurul nostru in acel moment.
Se poate intampla ca o actiune prezenta sa aminteasca celui de langa noi ceva mai vechi, o trauma, o jignire, un abuz,… Si in mintea lui, poate la nivelul subconstientului, sa se faca o conexiune, o paralela. Acesta ar fi un motiv pentru suparare, fara ca noi sa fim in nici un fel implicati.


Sau poate alte probleme, suparari, sa il faca pe cel de langa noi sa i-a o anumita atitudine defensiva, iar noi sa interpretam acest lucru ca si cand ar fi suparat pe noi.


Concluzie: oricare ar fi motivele supararii, ele exista. Suparat fara motiv nu exista, poate doar din punctul nostru de vedere.

No comments:

Post a Comment

Comentariile spam, cele ce fac reclame sau cele ce aduc jigniri, instigari la violenta sau ura de rasa, si fara a ne limita la atat, tot ce nu este potrivit pentru un comentariu nu va fi aprobat.

Popular Posts