Skip to main content

Exista suparare fara motiv?



Traim intr-o lume guvernata de o lege: CAUZA SI EFECT. Si chiar daca exista momente in care nu vedem nici un motiv logic sau ilogic pentru o anumita actiune,( in cazul de fata supararea), motivul exista cu siguranta.

Noi vedem si simtim faptul ca o alta persoana s-a suparat pe noi. Calculam repede si decidem: nu avea nici un motiv!


Totusi, un motiv exista. Fie motivul suntem noi, sau ceva ce am facut noi cu sau fara intentie, poate fara a realiza acest lucru, sau motivul poate fi extern, independent de noi, poate chiar independent de tot ce se intampla in jurul nostru in acel moment.
Se poate intampla ca o actiune prezenta sa aminteasca celui de langa noi ceva mai vechi, o trauma, o jignire, un abuz,… Si in mintea lui, poate la nivelul subconstientului, sa se faca o conexiune, o paralela. Acesta ar fi un motiv pentru suparare, fara ca noi sa fim in nici un fel implicati.


Sau poate alte probleme, suparari, sa il faca pe cel de langa noi sa i-a o anumita atitudine defensiva, iar noi sa interpretam acest lucru ca si cand ar fi suparat pe noi.


Concluzie: oricare ar fi motivele supararii, ele exista. Suparat fara motiv nu exista, poate doar din punctul nostru de vedere.

Comments

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.