Skip to main content

Privitul excesiv la televizor dauneaza vederii?

Degeaba specialistii atrag atentia asupra faptului ca statul excesiv in fata televizorul sau a  monitorului P.C.-ului strica vederea. Mai toata lumea ignora acest avertisment.
Cutia magica (televizorul) este un instrument exceptional media si multimedia. Stiri, dezbateri, documentare, filme, muzica, divertisment, etc, totul intr-o singura cutie. Dar o cutie ce poate dauna vederii. 

Acelasi lucru putem spune si despre internet, poate chiar mai multa informatie si multimedia, dat timpul zboara mult mai repede in fata P.C.-ului, iara sanatatea omului este pusa in pericol.
Cei mai afectati sunt copiii, copiii ce isi petrec mai tot timpul in fata televizorului sau a calculatorului, in cazul lor riscul aparitiei diverselor probleme legate de ochi sunt mult mai mari.
Odata cu aparitia monitoarelor LCD cei mai multi oameni au tras concluzia ca: “de acum nu mai sunt probleme!”.   Gresit! Imaginile miscatoare, dar chiar si cele statice, nu pot fi comparate cu imaginea naturala a unor obiecte. O imagine de film poate avea si 64 de fotografii/secunda. Iar acest lucru este coplesitor de mult pentru ochi.
Televizorul si calculatorul sunt necesare, nimic mai adevarat. Totusi se impun anumite restrictii de timp, sa zicem maxim 4 ore pe zi, cu pauze la fiecare 50 de minute, sau alt tipar. Oricum am face, orice interval temporar ar alege, trebuie luat in calcul faptul ca privitul excesiv la tv. si P.C. dauneava vederii noastre.
articol scris la data de 28 Ian 2012.
Update: tabletele si smarphonurile folosite in exces distrug vederea

Comments

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.