Cauta

Saturday, 31 October 2015

Ce este Apocalipsa?

Apocalipsa, ca traducere directa a titlului cartii biblice Apocalipsa, ar insemna  “Revelatia” sau “Descoperirea”. In zilele noastre, ajutat si de media, media ce a preluat din SF-urile americane ideea de “sfarsitul lumii”, s-a ajuns la faptul ca cei mai multi oameni considera sinonim cuvantul “Apocalipsa” cu expresia “sfarsitul lumii”.


In cele mai mult filme SF si romane SF, scenele “apocaliptice” fac deliciul iubitorilor de gen. O scena apocaliptica este reprezentata de devastarea aproape totala a planetei, un infern, un loc unde speranta desi moare ultima, nu mai are mult de trait.
De cealalta parte, cartea biblica Apocalipsa prezinta o istorie a luptei dintr bine si rau, dintre Dumnezeu si Satana, dintre urmasii lui Dumnezeu si urmasii Satanei. Istoria este prezentata cu o logica anume, greu de inteles pentru cititorul superficial, insa fara a tine o cronologie exacta a evenimentelor, pe axa timpului evenimentele sunt prezentate amestecat. Frumusetea cartii Apocalipsa este data chiar de ultimul capitol, cel in care Adevarul triumfa, unde fericirea si pacea vor dainui vesnic, unde totul este perfect, dincolo de visele si inchipirile omenesti.

No comments:

Post a Comment

Comentariile spam, cele ce fac reclame sau cele ce aduc jigniri, instigari la violenta sau ura de rasa, si fara a ne limita la atat, tot ce nu este potrivit pentru un comentariu nu va fi aprobat.

Popular Posts