Skip to main content

Banii nu aduc fericirea - explicație

Există această expresie conform căreia banii nu aduc fericirea. Și desigur că s-a inventat și reversul, cum că nici lipsa lor.

De ce banii nu aduc fericirea?


Probabil pentru că banii înseamnă putere, iar puterea corupe, puterea distruge treptat și iremediabil sufletul.
Normal că este vorba de bani mulți, nu strictul necesar. Setea după bani mulți, a face bani fiind scopul vieții, asta este calea sigură spre nefericire.

Citește și: Cum să te vindeci de depresie

A avea bani mulți înseamnă să nu ai prieteni. Cel puțin nu prieteni adevărați. Teama că prietenii îți vor banii, că îți sunt prieteni pentru simplul fapt că ai bani, te va face să pierzi în timp noțiunea de prietenie.
Dar de asemenea dacă ai bani mulți și un prieten este în nevoie iar tu te faci că plouă, deja ai pierdut. Căci prieteni sunt și la bine și la rău, iar dacă tu ai avut șansa să îți meargă bine, puteai fi tu în locul lui.

Aduc banii fericirea?



Să vedem!
Ești sărac și nu ai bani. Primești o moștenire, sau faci o mică invenție, sau câștigi la Loto, sau ... nu contează cum, dar primești niște bani. Ești fericit?
Bucuros cu siguranță vei fi pentru că îți poți plăti datoriilor, îți poți cumpăra ceva, etc. Dar fericit?

Gândește-te un pic! Dacă ești rătăcit pe munte și nu ai apă, și îți este foarte sete, și rabzi, și rabzi de sete, și la un moment dat găsești apa, și bei. Ești fericit?
Ești bucuros. Ești revigorat. Dar nu asta înseamnă a fi fericit.

Faptul că ai apă să bei și să te speli, aer să respiri, mâncare să mănânci, haine să te îmbraci, nu înseamnă că ești fericit. Înseamnă că ai mijloacele necesare traiului. La fel și banii. Ei sunt un mijloc cu ajutorul cărora îți îndeplinești anumite nevoi.

Perfect adevărat că lipsa banilor înseamnă nefericire, la fel și lipsa oricărui alt element necesar vieți. Dar aceste elemente în sine nu te fac fericit.

Comments

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru