Skip to main content

Cum distrugi teoria conspirației

Sunt multe teorii ale conspirației ce inundă internetul.
Printre ele găsim World Trade Centre, vaccinarea, pământul plat, terorismul, SIDA, bomba atomică, tehnologia 5G, catedrala Notre-Dame, teoria evoluției, reptilienii, pământul gol în interior, iluminati, etc.
Pe lângă aceste teorii ale conspirației există multe, foarte multe altele. Iar unele sunt destul de plauzibile.
Să luăm ca exemplu teoria pământului plat! Să considerăm pentru o clipă că Pământul chiar este plat. Acest lucru ar însemna că cei mai mulți oameni de știință știu acest lucru dar îl ascund cu bună știință. Ar mai însemna faptul că toate rachetele ce zboară spre Cosmos precum și sateliții sunt doar propaganda, și în același timp toți banii investiți se duc în alte părți știute doar de NASA, guvern și alte instituții implicate.
În acest exemplu cei implicați în această conspirație vor încerca să ia măsuri de siguranță împotriva celor care vorbesc despre acest lucru. Cum pe internet au început încă din 2014 să apară diverși oameni care aduc argumente pro pământul plat, ceva trebuia făcut. Era clar că nu puteau fi uciși toți acești oameni. Dar dacă vor fie lăsați în continuare vor umple internetul și din ce în ce mai mulți oameni vor începe să creadă teoriile lor.
S-a început încă din 2018 să se schimbe algoritmul în ce privește recomandările oferite de YouTube. De asemenea pe motorul de căutare Google în primele rezultate când cineva va căuta ceva despre pământul plat vor apărea tot felul de clipuri video care de fapt sunt împotriva celor ce cred că Pământul este plat.
Dar nici acest lucru nu a dat rezultatele scontate.
Atunci au fost plătiți anumit YouTuberi să facă tot felul de emisiuni despre pământul plat dar în așa fel încât cei care vor urmări aceste videoclipuri să fie dezgustați. Amestecând dovezile reale cu cele imaginare, mergând pe un fir logic până la un punct iar apoi bătând câmpii, folosindu-se de idei preconcepute și greșite, creând un haos mental în mintea celui ce vizionează o astfel de misiune, subtil implantând dubii dacă toată această teorie merită atenția, vorbind despre punctele importante în bășcălie și accentuând lucrurile care sunt la limita credibilității și logicii, scopul a fost realizat. Foarte mulți dintre cei care vizionează astfel de emisiuni pe YouTube vor da înapoi de la a mai căuta informații în această direcție.

Cam așa funcționează distrugerea unei teorii a conspirației. Dacă 1.000 de oameni vor vorbi despre faptul că bomba atomică nu există, că totul a fost o înscenare, în scurt timp vor apărea alți 5.000 de oameni care vor vorbi despre același lucru dar în cu totul alt mod, astfel încât cei care caută adevărul să nu îl mai poată găsi pentru că ei vor aduce tot felul de argumente ciudate, greșite, neadevărate, inundând internetul cu prostii. Scopul fiind descurajarea căutării adevărului, și ca logică consecință acceptarea realității așa cum este ea prezentată pe canalele oficiale.

Comments

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru