Skip to main content

Cine crede in Dumnezeu?

Traim intr-o societate in care oamenii intelectuali refuza sa mai creada in Dumnezeu, in dumnezeul bisericii. Si nici nu poti sa ii condamni, biserica a devenit un simplu simbol, o traditie, atat. Cei care au ales sa traiasca in ignoranta vor sustine in marea lor majoritate faptul ca cred in Dumnezeu, desi habar nu au ce si cum, pentru ei Dumnezeu este ceva acolo sus, si atat.


A crede cu adevarat presupune si ascultare, chiar daca termenul a crede nu se traduce asa. Credinciosii adevarati au un stil de viata anume format in functie de parametrii credintei lor, credinta le ofera o conduita morala, un sistem de valori in functie de care credinciosii isi oranduiesc viata. Este o mare diferenta intre a crede la modul general (da, cred ca exista atomi desi nu ii vad) si a crede ca sistem de referinta (cred in Dumnezeu si ascult de EL, ma supun Lui).

Societatea crestina
, si am putea aseza aici America – ambele continente, Australia si Europa, plus un pic de prin alte parti, au o adevarata traditie crestina, stilul de viata, economia, societatea ca entitate au fost formate pe anumite principii crestine. Insa ceva s-a schimbat, oamenii au devenit mai indiferenti fata de cele spirituale iar biserica nu a tinut pasul cu schimbarea. Si astfel biserica propovaduieste o credinta si un Dumnezeu pe care societatea il refuza.

De accea nici nu este de mirare faptul ca unii oamenii incep sa faca o delimitare clara intre biserica si Dumnezeu. Dumnezeu este una, biserica alta, ea  folosindu-se de Dumnezeu, si reprezita orice altceva in afara de ce ar trebui sa reprezinte, adica pe Dumnezeu.

Trebuie sa recunostem faptul ca omenirea s-a schimbat mult. Nivelul de trai din zilele noastre este mult superior a tot ce a existat pana acum, acest lucru fiind destul pentru a indeparta multimile de oameni de la Dumnezeu. De ce?

Pentru ca:

    cine are nevoie de medic?  – bolnavul

Dar daca bolnavul se simte bine? In nici un caz nu va merge la medic, cel mai probabil.

O societate bolnava care insa considera ca este sanatoasa nu va dori vindecare, iar oamenii care sunt multumiti cu viata lor nu vor dori mai mult de atat. La acest lucru am putea adauga si faptul ca din cauza prezentarii deformate a bisericii unii oameni aleg sa creada in orice altceva decat in Dumnezeu.

Sarbatorile crestine nu mai oglindesc nimic din crestinism. Craciunul a devenit X-mas, iar Pastele o sarbatoare oarecare numai buna de o iesire la carciuma sau o mare petrecere acasa. Alergaturile de pana in sarbatori obosesc, sarbatoarea in sine isi pierde conotatia, desi relevanta ei este moarta de zeci de ani.

Cu toate astea vedem la anumite sarbatori sau evenimente religioase si cate un milion de pelerini. Ce sa intelegem de aici, ca in anumite zile oamenii devin mai credinciosi? Nici gand. Faptul ca un milion de oameni merg la osemintele unui sfant nu reprezinta nimic mai mult decat o simpla religie moarta, traditii urmate in efect de turma. Logica inexistenta.

Dumnezeu ca afacere, da, .. se prea poarta. Multi credinciosi se roaga sa primeasca ceva, unii primesc, altii nu, motivele pentru ca divinitatea le ofera la unii si ii refuza pe altii raman enigme pentru crediciosi. (Cea mai mare afacere din istoria lumii fiind religia.)

Din antichitate omul a simtit o nevoie dupa ceva mai mult. Aceasta nevoia se pare ca exista in orice om, insa ea poate fi anihilata usor prin surogate. Cel mai bun surogat fiind o alternativa ieftina si fara condtii de utilizare.

Comments

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Cate Kilograme are o tona de apa?

Cate kg are o tona? O tona are 1000 Kg.

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.