Skip to main content

Produse ieftine si bune – este posibil?

Visul oricarui om ce are un statut financiar mediu spre minim (adica majoritatea), viseaza sa cumpere produse sau servicii cat mai ieftine si cat mai bune.
Este oare posibil asa ceva?

Teoretic este imposibil, si normal ar si sa tragem concluzia ca si practic este tot imposibil. Singura problema apare atunci cand unii vand produse sau servicii scumpe de calitate execrabila.
Diferentele enorme dintre lumea asiatica si cea occidentala au adus un adevarat uragan de produse si servicii ieftine si aproape la fel de bune precum cele scumpe. Si totusi, diferentele exista, caci pentru a face ceva mai ieftin decat costul normal trebui sa se faca rabat de la calitatea materiei prime folosite sau de la mana de lucru.
Produse Magazinele cu produse ieftine par sa fi umplut Romania si o mare parte a Europei. Oameni cumpara mult, prea mult. Si cum nu ar face-o cand produsele de calitate costa mult mai mult decat si-ar permite ei vreodata. Totusi, nimeni nu se gandeste la faptul ca cumparand ieftin din zona Asiei se incurajeaza exploatarea maselor sarace din acea zona, desi, la polul opus, incetarea cumpararii produselor ieftine din acea zona geografica ar putea insemna condamnarea la foamete a acelor sarmani nefericiti ce trudesc si zi lumina pentru un amarat de dolar.
Servicii Serviciile insa sunt un pic diferite. Sa luam exemplul renovarii unui apartament. Se tocmeste o firma de profil, de regula se cauta una ieftina si se incepe treaba. Firma ieftina pentru a putea mentine pretul jos apeleaza la meseriasi mai putin priceputi, lucru ce duce direct la o calitate a renovarii slaba. Si cam la fel stau lucrurile si in celelalte domenii.
 Exceptii
Exceptiile constau in servicii sau produse ce sunt identice cu cele oferite de firme de renume (branduri). De regula o firma mare, gigant, va avea preturi mult peste pretrile reale, mizand mereu pe fidelitatea clientilor sai.

Comments

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Cate Kilograme are o tona de apa?

Cate kg are o tona? O tona are 1000 Kg.

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.