Skip to main content

Manipularea media

Traim in era tehnologiei si a informatiei. Mai mult a informatiei. Ne putem mandri, pe buna dreptate, fata de stramosii nostrii cu avantajele incontestabile ale dezvoltarii stiintei si tehnologiei.

Si totusi: cat de avansati suntem? Unde sunt limitele cunoasterii, caci am reusim sa deslusi misterele Universului, si in cativa ani vom coloniza Marte. - Hm! Oare?
Hai sa fim realisti! Ce faci daca nu te ridici la asteptarile celorlalti? - Te prefaci! Nu esti suficient de destept, te prefaci. Nu esti suficient de puternic, te prefaci si pretinzi ca esti. Si asa mai departe...
Bun. Si noi ca societate in 2016 daca nu prea am reusit sa intelegem cu ce se mananca spatiul cosmic, ce facem? Logic ca ne prefacem ca stim, pretindem ca avem dovezi, fie ele trucate.
NASA a cheltuit miliarde de dolari in programe spatiale, logic ca nu va recunoaste niciodata faptul ca nu a reusit nici macar sa ajunga la jumatatea distantei catre Luna. Ce sa mai vorbim de sateliti trimisi sa exploreze Marte. Dar pretinde ca poate.
Este mai mult decat o simpla manipulare, este in fapt o inselatorie gigantica cu implicatii uriase, financiar si educational.
La fel cum arma nucleara a oferit Americii statutul de lider incontestabil. Si asta fiind tot o farsa, o inselatorie grosolana, caci nu se poate dovedi nici in ziua de astazi existenta unei asemenea arme de distrugere in masa.
In istoria moderna a lumii noastre media a jucat un rol uriasi in a prezenta lumii informatii manipulatorii. Teroristii, incalzirea globala, arma nucleara, omul pe luna, sateliti pe orbita, si cate alte mincini nu ne-au fost prezentate, iar noi am crezut si credem totul, pentru ca asa suntem noi: ignorati si creduli.
Si daca maine vom descoperi ca Pamantul nu e sferic, si nici nu se roteste, ar fi vreo catastrofa? La cum am inghitit mii de minciuni ce ar mai conta inca una?

Comments

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Cate Kilograme are o tona de apa?

Cate kg are o tona? O tona are 1000 Kg.

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.