Skip to main content

Cand, cum si de ce a zburat omul pe Luna?

Mai in gluma spus se pare ca primul lucru pe care l-a facut omul pe Luna a fost pipi.
Da, radem, ne amuzam, dar daca te gandesti ca un zbor cu avionul intre Chile si Africa de Sud dureaza in jur de 20 de ore..., Si sigur calatorii vor folosi toaleta... Ce ne facem cu un zbor pe Luna, cu pilotii captivi in modulul acela mic.  -  Si totusi, cum Doamne-iarta-ma sa faci pipi pe Luna unde se presupune ca nu este atmosfera, unde este VID, sau aproape VID?

OK. De ce calatorii pe Luna?
Nu, nu pentru ca Pamantul e prea mic, nici pentru ca acolo nu avem poluare. Din curiozitate? Poate, desi daca curiozitatea ar fi fost factorul principal, il gasesc absurd, caci pe Pamant sunt atatea curiozitati, atatea necunoscute incat sa zbori pe Luna in loc sa cauti in propria ograda este ridicol, lipsit de sens si extrem de scump.
Insa ce ridica si mai mult semne de intrebare este cum au ajuns pe Luna?
Unii vor raspunde instantaneu: "cu racheta". Insa daca analizam obstacolele si realitatea vom incepe sa avem dubii.
Abia in 2015 NASA a anuntat ca are in plan crearea unui nou tip de modul spatial capabil sa treaca prin Centura de Radiatii cu oameni la bord. Acest lucru indicand faptul ca pana in 2015 nici un om nu trecut dincolo de aceasta bariera. In nici un caz cu tehnologia din 1969. Absolut Nu.










Comments

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.