Skip to main content

O mângâiere, o atingere, o nevoie

Vine o vreme în viața noastră când avem nevoie de o atingere, de un zâmbet, de un cuvânt plin de iubire. Poate cu ani în urmă căutam frumusețe vizibilă, eram atrași de fizic, dar peste ani, fizicul nu doar că se schimbă, dar ne maturizăm (cel puțin unii dintre noi) și începem să apreciem adevărata valoare.

Iubirea este un fenomen imposibil de explicat, dar și cel mai frumos dintre toate. Cu toți am vrea iubire, să iubim și să fim iubiți. Dar viața este așa de crudă câteodată! Și totuși, frumoasă.
Trist este să iubești și să nu primești înapoi iubire, dar dacă așa stau lucrurile, ce poți face? - Citeam undeva, mai demult, un sfat minunat: " Nu căuta un om minunat. Fii tu însuți un om minunat pentru alții!" - Cât de superb! Dacă am înțelege profunzimea acestui sfat!
Da, avem nevoie de iubire. Dar dacă avem neșansa să nu primim, măcar să oferim.
Mulți oameni se plâng de prea puțină dragoste în viața lor. Dar nu fac nimic pentru a schimba ceva. Se scufundă în complacere, se plafonează, închid ochii și pretind că mizeria nu există, căci este mai ușor să visezi că va fi bine decât să lupți pentru.
Cineva se plângea că în relația lui nu mai există nici o picătură de iubire, deși cu ceva ani în urmă el și ea erau suflete pereche. Ceva s-a întâmplat între timp, și acum sunt doi străini. 'Poate diferențele dintre noi?'  se întreba el. - Da, diferențele pot fi un impediment, totuși iubirea adevărată nu cunoaște limite de clasă socială, de vârstă, de etnie, de cultură, educație, etc. Cel mai probabil focul de la început s-a stins, pentru că focul iubirii trebuie hrănit cu multe. Un cuvânt frumos, un zâmbet, o atingerea, o îmbrățișare. Părțile pozitive ale partenerului trebuiesc apreciate, iar cele negative ignorate. Și încă multe altele.
Dacă te afli în situația de a vedea cu ochii cum relația ta se răcește, nu lăsa lucrurile în voia sorții. Poți reaprinde focul iubirii, lucrurile mărunte contează. Deja știi bine ce îi place persoanei de lângă tine. Oferă-i atenția ta, zambeste-i, îmbrățișează-o/l, fă persoana de lângă tine să se simtă apreciată, iubită. Nu ai ce pierde făcând așa, chiar dacă focul nu se va mai aprinde, căci realitatea este că nu depinde doar de tine.  Încearcă totuși!
De multe ori o atingere, o îmbrățișare, este cel mai frumos cadou.

Comments

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.