Skip to main content

Știința este un fel de religie

Când spunem Știința ne gândim la orice mai puțin religie, și asta pentru că în religie avem credință fără vreo dovadă, iar în știință avem explicații pline de dovezi.

Și totuși în Știința și-au făcut loc tot felul de teorii promovate agresiv ca fiind adevărate, deși nu există nici o dovadă în acest scop.
Ca exemplu avem Teoria Evoluției, Big Bang-ul, cam tot ce ține de atom și particulele subatomice, încălzirea globală, etc. Pentru aceste teorii și încă multe altele nu există dovezi reale, în multe cazuri formule matematice țin loc de dovezi, iar în alte cazuri acceptarea acestor teorii trebuie făcută pentru că așa susțin marii oameni de știință.
Putem spune că cel puțin în cazul teoriilor mai sus enumerate știința a fost înlocuită de S.F., iar pentru faptul că oamenii cred în așa ceva fără gram de dovadă putem susține că Știința a devenit Religia acestui secol.

Comments

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.