Skip to main content

Regula cuștii


Într-o cuşcă se află 5 maimuţe. În mijlocul cuştii se pune o scară, iar deasupra atârrnă câteva banane. Atunci când o maimuţă încearcă să urce pe scară, pentru a lua banane, celelalte 4 sunt stropite de afară cu un furtun cu apă rece. Pentru fiecare maimuţă se procedează în acelaşi fel. După un timp, câte una dintre maimuţe doreşte să-şi mai încerce o dată norocul, dar este oprită de celelalte.

Se scoate afară una dintre maimuţe iar în locul ei se aduce o altă maimuţă. Primul lucru pe care-l face nou-venita este să pună mâna pe banane. Dar celelate maimuţe nu-i dau voie şi o bat.

Citește și: Afaceri 2020

Este scoasă încă o maimuţă din cuşcă şi înlocuită cu alta nouă. Şi aceasta încearcă să ajungă la banane, dar este agresată de prima maimuţă înlocuită. Încă o maimuţă (a treia) este scoasă afară şi-i ia locul o altă maimuţă, care procedeaza la fel şi are parte de acelaşi tratament.



În final sunt înlocuite şi cele două maimuţe rămase din prima „tranşă”. Chiar dacă deasupra capului lor sunt atârnate banane, niciuna dintre ele nu mai are curajul să urce pe scară pentru a ajunge la banane.

De ce?

Pentru că asta este regula cuştii şi nimeni nu o poate schimba.

Comments

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.