Skip to main content

O lume plină de săraci

Deși în această viață poți găsi o mulțime de lucruri minunate care efectiv fac viața frumoasă, în același timp unele lucruri sunt oribile.
Și nu mă refer la crimele abominabile, la perversitatea unora, la cataclisme naturale sau suferințele grele (medicale sau sufletești), ci la faptul că avem printre noi o mulțime de oameni extrem de săraci.

Când vorbim de sărăcie nu ne referim la faptul că nu ne permite un BMW seria 5, sau o excursie în Madagascar, sau o casă de vacanță.... Este clar că aceste lucruri sunt dincolo de strictul necesar.
Când spunem că printre noi există mulți oameni extrem de săraci ne referim la:
  • A nu avea o locuință și nici bani pentru a închiria una
  • A nu reuși să își procure hrana zi după zi existând astfel zile când fac foamea la propriu
  • A nu își permite încălțăminte și îmbrăcăminte nouă, în cel mai bun caz folosesc magazinele de second-hand
  • A nu avea strictul necesar în ce privește igiena (apă curentă, săpun, șampon, detergent, pastă de dinți, etc)
  • A nu își permite un job (din "n" motive), fie și cel mai prost plătit job
  • Etc
Aceste lucruri sunt prezente în viață noastră, în lumea noastră în acest secol.

Cu siguranță că oricine poate ajunge jos, acesta este motivul pentru care ar trebui să avem o foarte mare compasiune pentru cei foarte necăjiți.
Premiza multora este că cei săraci (extrem de săraci) sunt săraci din cauza lor. Deși nu cred că este normal să punem pe toți în aceeași oală.

Sfatul meu:
Când vezi un amărât nu judeca repede cum că își merită soarta, pentru că nu știi cu siguranță ce anume s-a întâmplat, ce evenimente au dus la.., etc.
Dacă poți să ajuți cu puțin este foarte bine. Gândește-te că ai fi putut fi chiar tu victima sărăciei lucii, și ți-ar fi prins bine un mic ajutor din partea unui necunoscut.
Cu atât mai mult dacă ești creștin. Căci în Sfânta Scriptură avem relatată o întâmplare, și anume Domnul Hristos și apostolii au trecut pe lângă un om nevăzător, și apostolii au întrebat cine este vinovat (cine a păcătuit) de acest om este orb. Și Domnul a răspuns că nimeni, că așa a decis Dumnezeu. (Ioan 9:3).

Alte articole:





Comments

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.