Skip to main content

Respectul pentru bani

Banii si educatia copilului
Secolul XXI, ducem lipsa de multe, dar mai ales de educatie. O vorba inteleapa spune:
Un popor educat nu este un popor flamand.
Finlandezii au inteles asta cu zeci de ani in urma, noi nu.
Copilul primeste educatia pentru viata in primii ani. Desi educatia este un proces permanent ce se intinde pe toata durata vietii (sau asa ar trebui), totusi, in primii ani de viata copilul primeste prin educatie o baza ce il va urmari toata viata. In functie de aceasta baza se va decide viitorul sau din multe puncte de vedere.
Banii sunt aproape singurul mijloc prin care ne putem procura cele trebuincioase si cele netrebuincioase, fiecare om dispunand de banii sai cum considera el de cuviinta. De cele mai multe ori insa vedem oameni ce trudesc zi-lumina si nu au ce pune seara pe masa sau, la polul opus, vedem oameni ce isi bat joc de bani cheltuind pe tot felul de prostii, pierzand noptile prin cluburi si cazinouri, etc.
In principiu copiii ar trebui invatati de mici care este rolul banilor in societatea noastra. Nevoia de bani nu trebuie sa substitutie nevoia de omenie, dorinta de bani nu trebui sa fie mai presus de etica si morala. Copiii trebuiesc invatati ca banii pot fi o unealta extraordinar de buna dar si o arma de distrugere. — Banii nu trebuiesc idolatrizati, nici ei in sine, nici ceea ce putem face cu ei, ei trebuie sa ramana o simpla unealta, precum un ciocan, sau un calculator.
Datorita faptului ca banii sunt necesari traiului din secolul nostru (dependenta totala in mediul urban), copiii trebui sa aprecieze banul, sa invete ce inseamna economisirea banului, dar in mod special sa invete sa aprecieze modul prin care banii sunt castigati. Munca cinstita fiind singura adecvata. — Problema secolului nostru este data de faptul ca mai toti tinerii viseaza la o imbogatire peste noapte (probabil ca de aceea jocurile tip casino sau loto sunt foarte indragite), insa foarte putini tineri cauta o solutie prin munca, prin efort, economisire, sacrificiu.
cuvinte cheie: bani munciti, banii si copiii, cum se castiga banul, despre bani si copii, educatia banilor

Comments

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Cate Kilograme are o tona de apa?

Cate kg are o tona? O tona are 1000 Kg.

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.