Skip to main content

Ce să aleg între blog și vlog?

Vrei să îți publici ideile sau să expui ceva, să vinzi ceva, să afle și alții ce stii să faci, sau orice altceva... Și te întrebi ce să alegi între Blog și Vlog.

În linii mari Blogul este recomandat celor care au talent la scris, iar Vlogul celor care au talent la vorbit (oratori).
Să analizăm cele două variante!

De ce să alegi Blog?


Ce e scris rămâne scris. Un articol publicat pe blog poate fi găsit și peste ani de zile cu ajutorul motorului de căutare.
Pe un blog articolele au taguri (label) dacă folosești Blogspot, sau pot avea și taguri și categorii dacă folosești Wordpress, ceea ajută pe cel care caută pe Google sau alt motor de căutare să găsească postul respectiv de pe blogul tău.



De ce să alegi Vlog?

Vlogul este diferit de blog. Deși este foarte apreciat de mulți oameni pentru că nu este limitat la câteva poze și mult text precum blogul. Pe vlog totul este audio-video.
Dezavantajul este că motoarele de căutare vor aprecia întotdeauna mai mult un blog decât un vlog, conținutul vlogului fiind disponibil pe YouTube cu ajutorul butonului subscribe.

Notă suplimentară!
Indiferent cât talent ai avea, cât de bine documentate vor fi posturile tale, pe blog sau vlog, nu trebuie să te dezamăgești că nu vei fi în topuri.
De regulă în topuri ajung prostiile, idioțeniile, precum viralele cu proști de care râd alți proști, mii la număr.

Comments

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru