Skip to main content

In sfarsit, nefumator - "Metoda usoara a lui Allen Carr” - Capitolul 41

UN ULTIM AVERTISMENT



 Dacă ar putea reveni în vremurile dinaintea clipei când a devenit dependent de ţigară şi ar şti ceea ce ştie acum, nici un fumător n-ar decide să se apuce de fumat. Mulţi dintre fumătorii care mă consultă sunt convinşi că, dacă aş reuşi să-i ajut să se lase, nici prin gând nu le-ar trece să se reapuce de fumat. Şi totuşi, mii de fumători uită de acest obicei timp de mulţi ani şi sunt absolut fericiţi – doar pentru a cădea iarăşi în capcană.

 Am încredere că această carte te va ajuta să descoperi că e relativ uşor să te laşi de fumat. Însă te avertizez : fumătorilor cărora le este uşor să se lase le este uşor şi să se apuce din nou.


 NU CĂDEA ÎN ACEASTĂ CAPCANĂ.

 Oricâtă vreme a trecut de când te-ai lăsat şi oricât de sigur ai fi că nu vei redeveni dependent, adoptă principiul de-a nu mai fuma sub nici un motiv. Opune-te milioanelor de lire sterline cheltuite de companiile de tutun pentru publicitate şi adu-ţi aminte că promovează drogul şi ucigaşul numărul unu. Nu eşti ispitit de heroină, or, ţigările ucid mai mulţi oameni – cu sute de mii mai mulţi – decât heroina.

 Nu uita, prima ţigară nu va avea efect asupra ta. Nu va trebui să-ţi alini chinurile abstinenţei şi va avea un gust groaznic. Însă îţi va introduce nicotină în corp, iar o voce mititică din creier îţi va spune : « Vrei încă una. » După care va trebui să alegi între a te simţi o vreme nefericit şi a relua de la capăt ciclul mizerabil.

Comments

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.