Cauta

Sunday, 27 September 2015

In sfarsit, nefumator - "Metoda usoara a lui Allen Carr” - Capitolul 41

UN ULTIM AVERTISMENT Dacă ar putea reveni în vremurile dinaintea clipei când a devenit dependent de ţigară şi ar şti ceea ce ştie acum, nici un fumător n-ar decide să se apuce de fumat. Mulţi dintre fumătorii care mă consultă sunt convinşi că, dacă aş reuşi să-i ajut să se lase, nici prin gând nu le-ar trece să se reapuce de fumat. Şi totuşi, mii de fumători uită de acest obicei timp de mulţi ani şi sunt absolut fericiţi – doar pentru a cădea iarăşi în capcană.

 Am încredere că această carte te va ajuta să descoperi că e relativ uşor să te laşi de fumat. Însă te avertizez : fumătorilor cărora le este uşor să se lase le este uşor şi să se apuce din nou.


 NU CĂDEA ÎN ACEASTĂ CAPCANĂ.

 Oricâtă vreme a trecut de când te-ai lăsat şi oricât de sigur ai fi că nu vei redeveni dependent, adoptă principiul de-a nu mai fuma sub nici un motiv. Opune-te milioanelor de lire sterline cheltuite de companiile de tutun pentru publicitate şi adu-ţi aminte că promovează drogul şi ucigaşul numărul unu. Nu eşti ispitit de heroină, or, ţigările ucid mai mulţi oameni – cu sute de mii mai mulţi – decât heroina.

 Nu uita, prima ţigară nu va avea efect asupra ta. Nu va trebui să-ţi alini chinurile abstinenţei şi va avea un gust groaznic. Însă îţi va introduce nicotină în corp, iar o voce mititică din creier îţi va spune : « Vrei încă una. » După care va trebui să alegi între a te simţi o vreme nefericit şi a relua de la capăt ciclul mizerabil.

No comments:

Post a Comment

Comentariile spam, cele ce fac reclame sau cele ce aduc jigniri, instigari la violenta sau ura de rasa, si fara a ne limita la atat, tot ce nu este potrivit pentru un comentariu nu va fi aprobat.

Popular Posts