Skip to main content

In sfarsit, nefumator - "Metoda usoara a lui Allen Carr” - Capitolul 24

DOAR O ŢIGARĂ



 « Doar o ţigară » este un mit pe care trebuie să ţi-l scoţi definitiv din minte.

 Cu doar o ţigară am început atunci, demult, să fumăm.

 E de ajuns doar o ţigară, într-o situaţie dificilă sau la o ocazie specială, ca să ne dea peste cap tentativa de a ne lăsa de fumat. E de ajuns o ţigară, atunci când un fumător a reuşit să se lase de fumat, să-l trimită înapoi. Uneori, doar ca să îşi confirme că nu mai are nevoie de ţigări, şi acea unică ţigară face acest lucru. Are gust oribil şi îl convinge pe fumător că nu va mai redeveni niciodată dependent, dar deja este.


 Deseori ideea acelei singure ţigări este cea care împiedică un fumător să se lase de fumat. Acea unică ţigară de dimineaţă sau de după-masă.

 Să îţi intre bine în minte că nu există asemenea lucru ca şi o unică ţigară. Este o reacţie în lanţ care va ţine toată viaţa dacă nu îl vei rupe tu.

 Este un mit despre o unică ţigară, specială, care îi ţine pe fumători în jurul ţigării atunci când se lasă de fumat. Să îţi intre în obicei să nu vezi niciodată o unică ţigară sau un unic pachet de ţigări – este o fantezie. De câte ori te gândeşti asupra fumatului, trebuie să vezi întreaga viaţă murdară de a cheltui o mică avere doar pentru privilegiul de a te distruge psihic şi fizic, o viaţă de sclavie, o viaţă cu respiraţie proastă.

 Este păcat că nu există ceva asemănător ţigărilor care, pe parcursul timpurilor bune şi rele, să poată fi folosit pentru sprijin ocazional sau pentru plăcere. Dar trebuie să îţi intre bine în minte: ţigările nu sunt soluţia. Rămâi ori cu o viaţă de suferinţă ori fără viaţă! Nu visezi să iei cianură pentru că îţi place gustul migdalelor, aşa că nu te mai pedepsi cu gândul la ţigări ocazionale.

 Întreabă un fumător: « Dacă ai avea posibilitatea de a te întoarce în timp la momentul dinainte de dependenţa de ţigări, ai mai deveni fumător? ». Răspunsul este inevitabil: « Trebuie să glumeşti! ». Şi totuşi fiecare fumător are această alternativă în fiecare zi din viaţa lui. De ce nu optează pentru asta? Răspunsul este frica. Frica că nu se poate opri sau că viaţa nu ar mai fi la fel fără ţigări.

 Nu te mai păcăli singur. Poţi să o faci! Oricine poate. Este ridicol de simplu.

 Pentru a face să fie simplu să te laşi de fumat, sunt câteva fundamente pe care trebuie să ţi le pui în ordine în minte. Ne-am întâlnit deja cu trei dintre ele până acum:

Nu trebuie să renunţi. Sunt doar lucruri pozitive de câştigat.

Nu te uita niciodată la acea unică ţigară. Nu există. Există doar o viaţă plină de mizerie şi boală.

Nu este nimic diferit în jurul tău. Orice fumător poate uşor să se oprească.

Mulţi fumători cred că sunt fumători confirmaţi sau au personalitate dependentă. Îţi promit că nu există aşa ceva. Nimeni nu are nevoie să fumeze înainte de a deveni dependent de drog. Drogul este cel care dă dependenţa şi nu natura caracterului, respectiv personalităţii tale. Acesta este un efect al acestor droguri, ele te fac să crezi că ai o personalitate dependentă. Cu toate acestea, este esenţial să Indepărtezi această credinţă, pentru că dacă crezi că eşti dependent de nicotină, vei fi, chiar şi după ce micul monstru, nicotina din corpul dumneavoastră este mort. Este esenţial să îndepărtăm orice spălare de creier.


Comments

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.