Cauta

Sunday, 27 September 2015

In sfarsit, nefumator - "Metoda usoara a lui Allen Carr” - Capitolul 34

NUMAI UN FUM! Mulţi dintre fumătorii care încearcă să se lase prin Metoda voinţei fac această prostie. Reuşesc să nu fumeze trei sau patru zile, după care aprind acea unică ţigară şi apoi trag doar un fum-două ca să se calmeze. Nu-şi dau seama ce efect distrugător are gestul acesta asupra moralului lor.

 În cazul celor mai mulţi fumători, primul fum n-are gust bun, ceea ce reprezintă un stimulent. Îşi spun : « Ce bine ! Nu mi-a plăcut. Înseamnă că-mi dispare impulsul de a fuma ! » De fapt înseamnă exact contrariul. Un lucru trebuie să-ţi fie clar – ţigările n-au fost niciodată ceva plăcut. Nu de plăcere fumai. Dacă fumătorii ar fuma de plăcere, n-ar fuma mai mult de o ţigară.


 Fumai dintr-un singur motiv : ca să hrăneşti micul monstru. Ia gândeşte-te : l-ai ţinut nemâncat patru zile. Ce preţioase trebuie să fi fost pentru el ţigara aceea sau doar fumul pe care l-ai tras ! Nu-ţi dai seama de asta, dar vestea dozei primite de corpul tău va fi comunicată subconştientului şi toată pregătirea minuţioasă îţi va fi subminată. Dintr-un colţişor al minţii se va auzi un glăscior : « Deşi pare ilogic, ţigările sunt preţioase. Mai vreau una. »

 Acel mic fum are două efecte nocive :

Menţine în viaţă micul monstru din corpul tău.

Mai grav, menţine în viaţă monstrul din mintea ta. După ultimul fum îţi va fi mai uşor să-l tragi pe următorul.

Adu-ţi aminte : oamenii se apucă de fumat din cauza unei singure ţigări.


No comments:

Post a Comment

Comentariile spam, cele ce fac reclame sau cele ce aduc jigniri, instigari la violenta sau ura de rasa, si fara a ne limita la atat, tot ce nu este potrivit pentru un comentariu nu va fi aprobat.

Popular Posts